subscribe: Posts | Comments

Skillnaden mellan traditionella tobakscigaretter och e-cigaretter

Comments Off on Skillnaden mellan traditionella tobakscigaretter och e-cigaretter

09102014-15E-cigaretter (elektroniska cigaretter) är batteridrivna enheter som efterliknar traditionella tobakscigaretter. De utvecklades av uppfinnare för 10 år sedan, då nya rökningsförbud infördes i många länder. Under 2003 producerade och sålde Kina den första leveransen med e-cigaretter. Sedan dess har de ökat i popularitet runt om i världen. Man kan nu enkelt köpa e-cigaretter online eller från närbutiker.

Skillnaden mellan traditionella tobakscigaretter och e-cigaretter

Även om e-cigaretter smakar och efterliknar traditionella cigaretter innehåller de inte tobak. De använder en nikotinvätska som kallas e-vätska. E-vätska är en substans som är gjord av harmlösa ingredienser som vatten, vegetabilisk glycerin, smaker, nikotin och propylenglykol. De kommer dessutom i olika smaker och nikotinkoncentrationer för att passa varje rökares (ångares) behov.

Funktion och konstruktion av e-cigaretten

E-cigaretter bestod ursprungligen av 3 delar: elektroniska enheter som ett batteri, en atomizer och en patron. Patronen är själva tuben som innehåller e-vätskan och atomizern är ett värmeelement som drivs av batteriet. Då e-vätskan hettas upp producerar den en rökliknande ånga som ångaren andas in och ut. Det finns även moderna enheter som kasserbara e-cigaretter, som endast består av en del som kastas efter användning.

Nikotinnivåer

Producenter av elektroniska cigaretter tillverkar dem med olika nikotinnivåer. Exempelvis, DanSmoke; en av de ledande producenterna av e-cigaretter tillverkar elektroniska cigaretter med nivåerna ingen, halv, semi och full. Detta gör att ångare kan skräddarsy rökningsupplevelsen.

E-cigarettens smaker

Producenterna väljer även ut smaker med omsorg för att ge ångare en söt, klassisk, ren, kraftig, rik och enastående ångupplevelse. De populäraste smakerna från DanSmoke är Arabian Classic, Sweet Royal, Royal Scandinavian och US Original. Andra smaker inkluderar Vanilla Ice, Coffee Bean och Menthol.

Varför fler och fler rökare byter till e-cigaretter

Ett hälsosammare alternativ – E-cigaretter anses vara ett hälsosammare alternativ till traditionella cigaretter eftersom de inte har tobak. Tobak innehåller kemikalier som är skadliga för kroppen.

Hjälp med att sluta röka – Eftersom e-cigaretter har olika nivåer av nikotin, kan ångare gradvis justera sitt nikotinintag. Då de når nivån ‘ingen’ går deras behov ner och de blir snart tobaksfria.

Kan rökas var som helst – Dessa cigaretter är bekväma eftersom man kan röka dem var som helst. Detta eftersom de inte påverkas av rökförbuden. De är automatiska och man behöver därför inte ha med sig tändare eller tändstickor.

Ekonomiska – Efter att ha investerat i ett startpaket spenderar ångaren mindre pengar på e-cigaretter jämfört med traditionella cigaretter. Ångaren kan spara upp till 45% eftersom en kasserbar e-cigarett motsvarar 40 vanliga cigaretter. Patroner är dessutom påfyllbara, vilket vidare sänker ångkostnaden.

Miljö- och användarvänlig – De producerar inte någon kolmonoxid (rök), vilket gör dem miljövänliga. De innehåller inte någon tjära och har ingen odör eller rök. Ångare behöver därför inte oroa sig över illaluktande möbler, hår eller kläder, samt missfärgade naglar och tänder.

DanSmoke erbjuder en rad olika e-cigaretter och tillbehör som e-vätska, patroner och batterier. De har en webbshop som gör det bekvämt och säkert för kunder att köpa e-cigaretter online. De säljer även alla sina produkter till överkomliga priser.